Nevşehir SMMMO Tarihçesi

08.04.1990 tarihinde düzenlenen belge dağıtım töreninde geçici kurul üyes Prof. Dr. Latif ÇAKICI gözetiminde Oda müteşebbis heyeti yapılmış olup, T.C. Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gümrük Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünün 13.04.1990 gün ve 839999 sayılı onayı ile Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ünvanlı Odamız tüzel kişilik kazanmıştır.

Kurucu Yönetim Kurulu faaliyetlerini sürdürmesi için idare önce mülkiyeti Nev-Yap yapı kooperatifine ait Yeni mah. Çayharkı sokak 3. Blok no:1 – Nevşehir’de bulunan iş yeri kiralanmıştır.

Oda müteşebbis heyeti kendi aralarında aşağıdaki şekilde görev taksimi yapmıştır.

Başkan : Mustafa GÖMEÇ
Başkan Yardımcısı   : Tuncer DÖRTKOL
Sekreter : Derviş DIRIK
Sayman      : Mustafa DİRİKOÇ
Üye : Ali BİLGİ

Daha sonra  1992 Yılında Odamızın faaliyet gösterdiği işyerini Atatürk Bulvarı Rasim Uzer İşhanı kat:6 Nevşehir adresine taşıdık. 12 Yıl kadar orada faaliyetine devam ettikten sonra  17.07.2004 tarihinde Oda üyelerimizin katkılarıyla 100 kişilik toplantı salonu ve İdare binası olarak kullanılmak üzere Emek Mahallesi Saatçi Hoca Caddesi Muhasebeciler İş Merkezi Kat.2  No: 2-3  NEVŞEHİR adresinde iki daire satın alındı.

Odamız kendi binasına kavuşmuş oldu halen aynı adreste faaliyet göstermektedir.

2008 - 2010  tarihleri arasında görev yapan Yönetim Kurulu :

Başkan : Oruç IRMAK
Başkan Yardımcısı   : Bülent DAĞDİBİ
Oda Sekreteri : İbrahim DURSUN
Sayman      : Faruk ARIKAN
Üye : Yüksel DÖNMEZBABA

2010 - 2012    Yönetim Kurulu :

Başkan : Oruç IRMAK
Başkan Yardımcısı   : Bülent DAĞDİBİ
Oda Sekreteri : İbrahim DURSUN
Sayman      : Faruk ARIKAN
Üye : Alpaslan CAN

ODANIN GÖREVLERİ

3568 sayılı kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbiriyle ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur.

NEVŞEHİR SMMM ODASI

Piyasa Bilgileri